Monday 13 November 2017

Ισόπαλο το «ελληνικό» ντέρμπι στο Λονδίνο

Οι «Άγιοι» φιλοξένησαν στην έδρα τους το Σάββατο 11 Νοεμβρίου την ομάδα ΑΕΚ Λονδίνου, ομάδα με ελληνικές καταβολές και βραζιλιάνικη διοίκηση, της οποίας οι παίχτες  φορούν με περηφάνεια τη φανέλα με τον δικέφαλο.


Η ΑΕΚ προηγείται μεν στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της Κομητείας του Middlesex, αλλά η St. Panteleimon FC έχει 3 αγώνες λιγότερους, λόγω της συμμετοχής της σε αγώνες κυπέλλων.

Με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας ήταν το μεγάλο ντέρμπι της Κατηγορίας. Βέβαια τα δύο σωματεία, λόγω της προϊστορίας τους, λόγω των κοινών στοιχείων στις καταβολές αλλά και στα σήματά τους, αλλά πάνω απ’ όλα λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων και του σεβασμού που έχουν οι διοικούντες μεταξύ τους, δεν ήθελαν επ’ ουδενί να χαλάσει το καλό κλίμα στις σχέσεις τους.


Η ΑΕΚ έφθασε στο γήπεδο των «Αγίων» με το ωραίο πούλμαν της, που φέρει τα χαρακτηριστικά της ομάδας, το σήμα, τον δικέφαλο και τα κιτρινόμαυρα χρώματα και έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τη διοίκηση και τους πολυπληθείς φιλάθλους των «Αγίων»!

Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση άρχισε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έδειξε τη δύναμή της από την αρχή, παίζοντας πολύ καλό και τεχνικό ποδόσφαιρο, ως γνήσια βραζιλιάνικη ομάδα. Στο τρίτο μόλις λεπτό σκόραρε το πρώτο γκολ. Σύντομα μπήκε και το δεύτερο και οι «Άγιοι» προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μπουν στο ρυθμό του παιχνιδιού.


Το σφύριγμα του ημιχρόνου ήλθε ως από μηχανής θεός και έβγαλε τους παίχτες του Αγ. Παντελεήμονα από τη δύσκολη θέση. Τα λόγια του προπονητή Γιώργου Φραντζέσκου στην ανάπαυλα φαίνεται πως λειτούργησαν καταλυτικά. Οι παίκτες του άρχισαν να βγαίνουν από τα αποδυτήρια με ζωηράδα και αυτοπεποίθηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Οι «Άγιοι» άλλαξαν ταχύτητα, ανέβασαν ρυθμούς κι άρχισαν να γίνονται επιθετικοί. Τότε ήταν που ήλθε ένα γκολ που (μάλλον λανθασμένα) ακυρώθηκε ως οφσάϊντ. Αυτό τους άναψε τα αίματα και τους έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι. Έτσι, δεν άργησε να έλθει και το γκολ. Μια ωραία σέντρα του Igli Sevaj έδωσε την ευκαιρία στον υψηλόσωμο Μιχάλη Φραντζέσκου να ρίξει δυνατή κεφαλιά και να μειώσει το σκορ σε 1-2!


Λίγο αργότερα, με την πίεση που ασκούσαν οι «Άγιοι», κατάφεραν να κερδίσουν ένα καθαρό πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Jack Smith, ο οποίος ξεγέλασε τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη πλευρά του τέρματος, γράφοντας το 2-2, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες στο Πρωτάθλημα, με τους «Αγίους» να έχουν πλεονέκτημα, αφού έχουν 3 παιχνίδια λιγότερα.


Το ερχόμενο Σάββατο η St. Panteleimon FC ξαναγυρίζει σε αγώνα κυπέλλου, παίζοντας εκτός έδρας εναντίον της Fire United CFC, στη σημαντική διοργάνωση Anagram Records Trophy.

No comments: