Friday 15 November 2013

Χριστουγεννιάτικη μοναξιά και Γεύμα


Σήμερα αρχίζει η Νηστεία των Χριστουγέννων. Ας ευχηθούμε καλό στάδιο κι Ευλογημένη Σαρακοστή!

Έχει γίνει πια κοινή διαπίστωση πως ο κόσμος στις μέρες μας βιώνει εμπειρικά μια βασανιστική μοναξιά. Δεν αναφέρομαι στη φιλοσοφική διάσταση της μοναξιάς, αλλά στη ρεαλιστική. Πολλοί άνθρωποι, για διάφορους λόγους, ζουν μόνοι τους και εκτός από τις απολύτως απαραίτητες σχέσεις, κυρίως επαγγελματικές, δεν έχουν (ή δεν θέλουν να έχουν) ένα άνθρωπο με τον οποίον να μοιραστούν τις χαρές και τις λύπες τους.


Αυτό είναι οπωσδήποτε ένα μεγάλο, και -δυστυχώς- συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο της σύγχρονης ζωής. Δεν το αναφέρω εδώ για να προτείνω λύσεις ή για να φιλοσοφἠσουμε γύρω απ’ αυτό. Απλά σκέφθηκα κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό. Ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα πολλοί συνάνθρωποί μας θα είναι μόνοι τους. Όπως ο Mr. Bean σ’ εκείνο το χαρακτηριστικό φιλμάκι, που εόρταζε μόνος του τα γενέθλιά του και έστελνε κάρτα στον εαυτό του, γιατί δεν υπήρχε κανένας να του έστελνε.

Έτσι, πρότεινα στους Άρχοντες της Κοινότητάς μας να προσκαλέσουμε τους μοναχικούς συναθρώπους μας, καθώς κι εκείνους που έχουν ένα εξαρτώμενο άτομο, σε Γεύμα την Ημέρα των Χριστουγέννων, 25η Δεκεμβρίου 2013, στις 1.00 το μεσημέρι, στην Κοινοτική μας Αίθουσα στο ΒΔ Λονδίνο. Το δέχθηκαν με μεγάλη προθυμία και αγάπη και σκεφθήκαμε το Γεύμα να προσφερθεί τελείως ΔΩΡΕΑΝ.

Αναμένουμε τους ενδιαφερόμενους να μας στείλουν μήνυμα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

No comments: